■ 著書・論文歴
1.
|
2000
|
その他
|
Improvement of alcoholic beverage produced from purple sweet potato THE FOURTH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON NATURAL COLORANTS 283-287頁
|
2.
|
2002
|
その他
|
Development of a new alcoholic fermentation beverage produced from purple fleshed sweet potato Food and Food Ingredients Journal of Japan (No.20),6-11頁
|
3.
|
2004
|
その他
|
活性酸素等消去機能評価法 植物色素研究法 237-246頁
|
4.
|
2004
|
その他
|
健康飲料・アントシアニン含有紫カンショ醸造酒の開発 New Food Industry Vol.46(No.11),17-24頁
|
5.
|
2004
|
その他
|
紫カンショを用いた発酵酒の開発 第五回国際酒文化学術研討会論文集 172-178頁
|
6.
|
2005
|
論文
|
Evaluation of DPPH-radical-scavenging activity and antimutagenicity and analysis of anthocyanins in an alcoholic fermented beverage produced from cooked or raw purple-fleshed sweet potato (Ipomoea batatas cv.Ayamurasaki) roots. Food Science and Technology Research Vol.11(No.4),390-394頁
|
7.
|
2006
|
その他
|
Healthy alcoholic beverage ''Pa-Puru'' from purplefleshed sweetpotato. Sweetpotato Research Front (No.20),2頁
|
8.
|
2007
|
論文
|
Effects of koji production and saccharifying time on the antioxidant activity of amazake. Food Science and Technology Research Vol.13(No.2),162-165頁
|
9.
|
2007
|
論文
|
Maintaining the anthocyanin content and improvement of the aroma of an alcoholic fermented beverage produced from raw purple-fleshed sweet potato. Food Science and Technology Research Vol.13(No.1),23-27頁
|
10.
|
2008
|
論文
|
熊本オリジナル・紫イモの醸造酒 生物工学会誌(大学発!美味しいバイオ) 第86巻,28-29頁 (共著)
|
11.
|
2008
|
論文
|
産学官連携による紫サツマイモ発酵醸造酒 日本醸造協会誌 第103巻,750-756頁 (共著)
|
12.
|
2008
|
その他
|
産学官連携による紫サツマイモ発酵醸造酒の開発 日本醸造協会誌 vol.103(No.10),750-756頁
|
13.
|
2009
|
論文
|
Production and antioxidative activity of mead made from honey and black rice (Oryza sativa var. Indica cv. Shiun). Journal of the Institute of Brewing Vol.115(No.3),238-242頁
|
14.
|
2010
|
論文
|
Antioxidative activity of alcoholic beverages made from black rice (Oryza sativa var. Indica cv. Shiun). Food Science and Technology Research Vol.16(No.2),157-162頁
|
15.
|
2010
|
論文
|
甘酒を制する者は醸造食品を制す? くまもと食品科学研究会だより Vol.4,3頁 (単著)
|
16.
|
2010
|
論文
|
農商工連携で進める中核バイオ人材育成事業 生物工学会誌(Branch Spirit) 第88巻,548頁 (単著)
|
17.
|
2010
|
その他
|
農商工連携で進める中核バイオ人材育成事業 生物工学会誌(Branch Spirit) 第88巻(第10号),548頁
|
18.
|
2011
|
論文
|
Production and antioxidative activity of alcoholic beverage made from Thai ou yeast and black rice (Oryza sativa var. Indica cv. Shiun). African Journal of Biotechnology Vol.10,10706-10711頁
|
19.
|
2011
|
論文
|
Production and antioxidative activity of alcoholic beverages made from Thai ou yeast and black rice (Oryza sativa var. Indica cv. Shiun) African J. Biotechnology 10,pp.10706-10711 (共著)
|
20.
|
2011
|
論文
|
Production and antioxidative activity of mead made from various types of honey and black rice (Oryza sativa var. Indica cv. Shiun) Food Sci. Technol. Res. 17,pp.149-154 (共著)
|
21.
|
2011
|
論文
|
Production and antioxidative activity of mead made from various types of honey and black rice(Oryza sativa var. Indica cv. Shiun). Food Science and Technology Research Vol.17(No.2),149-154頁
|
5件表示
|
全件表示(21件)
|
|
■ 学歴
|
■ 職歴
|
■ 職務上の実績
|
■ researchmap研究者コード
|
■ 研究課題・受託研究・科研費
|
■ 講師・講演
|
■ 現在の専門分野
応用微生物学, 発酵食品学 (キーワード:麹、アントシアニン、キノコ)
|
|
■ 高校生のための研究紹介
|
■ 産官学連携シーズ情報
|