English
研究業績データベース
TOPページ
著書・論文歴
職歴
産官学連携シーズ情報
(最終更新日:2018-12-11 14:43:27)
ニシゾノ ショウコ
Nishizono Syouko
西園 祥子
所属
崇城大学 生物生命学部 応用微生物工学科
崇城大学大学院 工学研究科 応用微生物工学専攻(博士後期課程)
崇城大学大学院 工学研究科 応用微生物工学専攻(修士課程)
職種
准教授
■
著書・論文歴
1.
2001/12
その他
標準看護英和辞典
2.
2002/01
その他
栄養学英和辞典
3.
2006
論文
Effects of dietary oyster extract on lipid metabolism, blood pressure , and blood glucose in SD rats , hypertensive rats, and diabetic rats.
4.
2006
論文
Lanosterol synthase mutations cause cholesterol deficiency-associated cataracts in the Shumiya cataract rat.
5.
2007
論文
Genetically modified rapeseed oil containing cis -9,trans -11, cis -13-octadecatrienoic acid affects body fat mass and lipid metabolism in mice.
6.
2007
論文
Lymphatic absorption and deposition of various plant sterols in stroke-prone spontaneously hypertensive rats, a strain having a mutation in ATP binding cassette transporter G5.
7.
2007/10
その他
栄養・食糧学用語辞典
8.
2008
論文
Hypoglycemic activity of
Eriobotrya japonica
seeds in type 2 diabetic rats and mice.
9.
2009
論文
Anti-obesity and hypotriglyceridemic properties of coffee bean extract in SD rats.
10.
2009
論文
三番茶葉とビワ葉を混合揉捻した新たな発酵茶の開発.
11.
2010
論文
Chemical constituents of the leaves of rabbiteye blueberry (
Vaccinium ashei
) and characterisation of polymeric proanthocyanidins containing phenylpropanoid units and A-type linkages.
12.
2010
論文
Hypotriacylglycerolemic and antiobesity properties of a new fermented tea product obtained by tea-rolling processing of third-crop green tea (
Camellia sinensis
) leaves and loquat (
Eriobotrya japonica
) leaves .
13.
2010
論文
茶葉とビワ葉の混合発酵茶に含まれる香気成分の特性
14.
2011
論文
Effect of Vaccinium ashei reade leaf extracts on lipid metabolism in obese OLETF rats.
15.
2012
論文
Mechanisms underlying decreased hepatic triacylglycerol and cholesterol by dietary bitter melon extract in the rat.
5件表示
全件表示(15件)
■
職歴
1.
2012/04~
崇城大学 生物生命学部 応用微生物工学科 准教授
2.
2012/04~
崇城大学大学院 工学研究科 応用微生物工学専攻(修士課程) 担当教員
3.
2012/04~
崇城大学大学院 工学研究科 応用微生物工学専攻(博士後期課程) 担当教員
■
産官学連携シーズ情報
1.
分野:バイオ・食品
地域特産品を活用した機能性食品の開発
〜熊本県産キノコ・天草産モリンガ・ゴマ搾油粕発酵物などの機能性評価と食品開発〜
キノコ、ゴマリグナン、モリンガ、乳酸菌、生活習慣病予防、抗酸化活性、機能性食品、地域特産品